Meum,Modri pinot 2013

20,00

Takoj ga prepoznamo po nežno rubinasto rdeči barvi z granatnimi odtenki. Vonj je srednje poudarjen, pinojevski in spominja na sveže rdeče sadje z rahlo dimno noto. V ustih se stopnjuje intenzivnost.

 

Opis

Suh in sočen, z zrelimi kislinami ter polnega telesa.  Po okusu nas prevzame s svojo sadnostjo. Zorjen najmanj 2 leti v hrastovih sodih.

Najboljša leta za pitje 2017 – 2023.

Brand

Meum

Družina Brumec iz Loč v bliži Slovenskih konjic že nekaj let neguje in prideluje vina. Njihova trta raste na pobočjih, kjer so žlahtno kapljico pridelovali že žički kartuzijani. Jurij Brumec je bil prej enolog v vinski kleti Sanctum. Zdaj deluje pod novo blagovno znamko vin Meum Winery - Moje vino. Et vinum meum - Moje vino. Zakaj torej Meum? Brumec:"Ker želimo, da vas vino, ki je "naše - moje", takrat, ko pride do vas, tako prepriča in navduši, da postane "vaše - moje"!" Slovenski šampion med vini, prvak vinorodnega okoliša, prvak države leta 2017 : naziv pridobljen na najstarešem mednarodnem ocenejvanju vin Vino Ljubljana za LAŠKI RIZLING LEDENO VINO, 2009

Dodatne informacije

Barva vina

rdeče

Letnik

2013

Sorta

Modri pinot

Sladkorna stopnja

Suho

Stopnja alkohola

14 %

Država

Slovenija

Vinska dežela

Podravje

Vinski okoliš

Štajerska – Slovenija

Podokoliš

Maribor

Količina

0,7 l

Kombinacija s hrano

goveji lički, pečeni jurčki, steak