19. januar je mednarodni dan kokic. Običajno ob kokicah ne razmišljajo o vinih, tu pa je nekaj zanimivih kombinacij, ki povezujejo različne priprave kokic in različna vina. Uživajte!
Navadne kokice + Rose penina
Pri navadnih kokicah s soljo priporoča se Silveri Rose Cuvee ali pa Slavček Viktorija Rose
Slane karamelno jabolčne kokice + Muškat
Vzamejo se začimbe za jabolčno pito (cimet, limonina lupina v prahu, vanilija), sol, karamelna omaka. Priporoča se M-vina Moo.Schkat
Čili kokice + Modri pinot
kajenski poper, čili v prahu, limeta, koriander, feta sir
Priporoča se Meum Modri Pinot
Čoko kokice + penina brut
Male penice (marshmallow), zdrobljeni koščki graham krekerjev in čokoladni koščki se za 2-3 minute popečejo v pečici dokler se čokolada rahlo ne stopi in penice porjavijo.
Priporoča se penina Slavček Viktorija
Parmezan in zelišča kokice + brut penina
sveži petršilj, žajbelj, rožmarin, timijan, nariban parmezan in koščki praženih mandljev.
Priporoča se Santei Extra Brut