Broken Bones Peated whisky

155,00

Prvi slovenski dimljen viski!

Omejena serija Broken Bones Peated Single Malt Whisky-ja je na voljo v ekskluzivni, omejeni količini le 66 oštevilčenih in podpisanih steklenic.

Šifra: 15079 Kategoriji: ,

Opis

Broken Bones Peated whisky je prvi pravi dimljen viski narejen v Sloveniji.

Leta 2012 so se odločili narediti slovenski viski, ki bi se lahko kosal z najboljšimi škotskimi viskiji, je bila pred njima dolga pot raziskovanja, izobraževanja, poskusov in izboljšav. Pet let je bilo potrebno, da je bila izbrana kombinacija sladu, kvasa, načina fermentacije, destilacije in sodov. Nato pa tri leta skrbnega negovanja v sodih, da so 13.julija 2020 predstavili prvi slovenski viski, z izrazitim, cvetličnim in polnim okusom – Broken Bones Single Malt Whisky (prva serija 66 steklenic je že razprodana).

Dimljen (šotast) Broken Bones viski je kompleksen, polnega in prijetno dimljenega okusa in arome. Uteleša naravna bogastva Slovenije, zelenega dragulja Evrope. Neskončne gozdove, ki ponujajo značilen hrastov les za izdelavo sodov, čisto vodo iz čudovitih gora in svež zrak.

Broken Bones Peated Single Malt Whisky je narejen iz dimljenega ječmenovega sladu, ki so ga sušili s kurjenjem šote, izbranih kvasovk in vode. Po destilaciji, ki je malce drugačna kot pri izdelavi klasičnega viskija, je skrbno negovan v kombinaciji sodov iz slovenskega hrasta in dvojno rabljenih ameriških sodov, v katerih se je staral tudi dimljeni škotski viski. Ni hladno filtriran. Brez dodanih barvil. Staran 3 leta.

Prva serija Broken Bones Peated Single Malt Whisky-ja je na voljo v ekskluzivni, omejeni količini le 66 oštevilčenih in podpisanih steklenic.

 

Dodatne informacije

Teža1,5 kg
Destilat

Viski

država

Slovenia

Stopnja alkohola

46%

Količina

0,7 l