blog, splosno

Rosie, Bigboy ali GoodFella

Rosie, Bigboy ali GoodFella so premium vina iz Radizela na Štajerskem izpod rok Tjaše in Gregorja Mikuž

Kot novost v ponudbi predstavljam vino Rosie, ki že z imenom namiguje, da je vino rose. Idealno vino za vroče poletne dni. Uporabljeni sta sorti modri pinot 30 % in sivi pinot 70 %.  
Barva je nežno rubinasta. Izrazita sadna cvetica, kjer nežno dominirajo rdeči sadeži ( češnja, jagode, maline), ki se jim pridružijo zreli rumeni sadeži.
Sadno in sveže. Paše k škampom in ostalim ribjim jedem, testeninam in eksotičnim jedem.

Stari znanec Bigboy je 100 % chardonnay, staran 18 mesecev v hrastovih sodih in nato še 6 mesecev v steklenici.
Barva je zlatorumena. Sortna cvetica spominja na med, maslo, citruse, lupinasto sadje ter vanilijo in s polnim kremastim pookusom.
Zelo harmonično in elegantno vino. Odlično se spaja z belimi ribami, ostrigami in raznimi siri.

Goodfella je 100 % sivi pinot. 18 mesečno zorenje v hrastovih sodih, nato še 6 mesecev v steklenici.
Barva je zlatorumena s čebulnim odtenkom. Razkošna sortna cvetica, ki spominja na zrelo hruško, pečkasto sadje, vanilijo in karamelo. Vino je harmonično, elegantno, sadno in se lepo prepleta s kremasto dolgim pookusom.
Ponudi se k hladnim predjedem (losos, tuna, brancin), testeninam, perutnini in raznim sirom, odlična pa tudi k sušiju in ostalim japonskim jedem.

Zgodbo M-vina oz. M- enostavno dobra vina ustvarjata Gregor in Tjaša Mikuž. Vino izpod Pohorja, predel Radizel pridelujeta z novimi prijemi in novimi idejami, ki jih narekujejo vinski trendi.

Ročna trgatev ekološko pridelanega grozdja ( certifikat: Ekološki SI-EKO-001)