Opis
Kotanyi spices & drinks linija vsebuje začimbe, ki navdihujejo k ustvarjanju okusnih in živahnih jedi, zdaj pa se vse bolj uporabljajo tudi za začinjanje napitkov.
Kardamom je predstavljal eno največjih dragocenosti na začimbni poti. Grki in Rimljani so ga večinoma predelali v parfum, Egipčani so ga žvečili za svež zadah in bele zobe. V Indiji še danes. Najboljše kakovosti je zeleni kardamom.
Njegov vonj je aromatičen, okus pa sladek, rahlo pekoč in rahlo rožnat. Nekoliko spominja na evkaliptus.
V kuhinji se začinja riž, pekovski izdelki, sladice, mlečne jedi, marinade, kobase in meso, sadje in sadne solate. V Orientu se ga postreže s kavo in čajem.
Naj novi okusi in barve prinesejo inspiracijo, raznolikost in poplno na novo okusno doživetje. Harmonija novih okusov in občutkov.
Idealno za:
- gin
- penino
- aperitive
- digestive
- koktajle