Santei gin SKRASA

30,00

Santei gin SKRASA No. 19 je prvi slovenski butični destiliran gin narejen na grozdni osnovi. Po okusu ga odlikujeta mehkoba in harmonija, ki se prepletata z omamnimi vonjavami Krasa

Šifra: 1592 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Brand:Santei

Opis

Začetnemu nežnemu vonju brinovih jaogd se pridružita vonja sivke in rožmarina, v ozadju pa vohamo šopek kraških zelišč, kar daje ginu Skrasa No. 19 telo, globino in krepost.

Vsebuje 19 sestavin, ki so bile nabrane na Nanosu, Golakih, Čavnu in kraški planoti: brinove jagode, sivka, kraški šetraj, rožmarin in druge. Kraški mešanici so dodali osnovna zelišča za gin kot so semena koriandra, korenina angelike, sladki koren in druga. Svežino prispevata limonina in pomarančna lupinica. Zelišča so bila pri tretji destilaciji dodana prvotnemu lastnemu vinskemu destilatu.

Predlog za serviranje: sam, brez ledu in par kapljic vode. Za gin tonik se naj uporabi premium tonik, ki ni presladek.

Kombiniranje s hrano:
lubenico in feta sir, posut s kraškimi zelišči priporoča Danijel Galjot, ki se ukvarja s spajanjem gina in hrane v Hotelu Triglav Bled.

Ker Santei gin Skrasa ni narejen na žitni osnovi, ampak, je osnova vinski destilat, zato lahko brez skrbi uživajo v njem tudi tisti, ki imajo drugače težave zaradi glutena ( brezglutenski).
Vinski destilat je narejen iz bio grozdja, tako da je gin bio izdelek.

Na voljo tudi kot darilni paket Slovenski gin s Santei ginom Skrasa ali pa s popularnim slovenskim kozarcem za gin tonik darilni paket Slovenski gin S Santei ginom + 2 x Polaris kozarca

Dodatne informacije

Teža1,5 kg
Destilat

Gin

Stopnja alkohola

44 %

Količina

0,7 l

Stil gina

London Dry Gin

država

Slovenija

Morda vam bo prav tako všeč…